Over Badcattoo Yarn, een webshop in handgeverfde garens.

Badcattoo Yarn is een webwinkel in unieke hand-geverfde garens, hand geverfde sokkenwol of bijvoorbeeld hand geverfde spin wol. Een one woman business, een uit de hand gelopen hobby.

aan het werk in mijn atelierMijn naam is Francoise Koeman en met een flinke omweg ben ik weer terug gekomen bij datgene wat me blij maakt, handwerken, natuurlijke materialen, met de handen werken, spullen maken zoals kleding achter de naaimachine of breien en haken. Maar ook klussen aan onze boot

Ik woon met mijn partner, Boris in Zaandam op een voormalig binnenvaart schip. Wat door de vorige eigenaren is verbouwd tot een woning, door er een opbouw op te zetten.
Mijn werkruimte is beneden in het ruim met uitzicht op het water en de vogels die voorbij komen.

Vroeger, toen ik klein was, heb ik veel aan handwerken gedaan, met mijn oma borduren en met mijn moeder breien en haken. Het is dus niet zo gek dat ik een textiele schoolopleiding gevolgd heb.
Maar langzaamaan ben ik het textiel uit het oog verloren en in de IT terecht gekomen. Sinds de laatste vijf jaar ben ik weer begonnen met kleding maken, breien en haken. En zo dus ook met garens verven.
En aangezien ik niet alles wat ik verf zelf kan weg breien of haken, ben ik deze webshop gestart. Verder sta ik op beurzen en markten waar ik heel veel plezier aan beleef. Niks is leuker dan met je je klanten kletsen over wol en dat ze de resultaten laten zien.
Op de evenementen pagina kan je zien op welke beurzen en markten ik sta.

Mijn garens komen uit Engeland. Ik verf met acid-dye omdat je daar mooiere en fellere kleuren mee kan verven.
De garens zijn in kleine oplages geverfd. Van sommige heb ik het receptuur, andere zijn enkele stuks, of toevalligheden.
Voor de naamgeving van de wol gebruik ik vaak songtitels.

Mijn doel is het bieden van mooi en unieke handgeverfde garens met een snelle service met een persoonlijk tintje. 
Veel plezier in mijn webshop en aarzel niet om me een berichtje te sturen als je vragen hebt.

Groetjes Francoise

aan het werk in mijn atelier


Badcattoo Yarn inspires to create colorful, lasting and beautiful projects.

© 2021 - 2024 Badcattoo Yarn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel