Badcattoo hand geverfde LettLopi

Ik werk graag met Lettlopi garen vooral omdat het zo snel breit en je er mooie warme truien en vesten mee kan breien. Maar ik miste wat fellere kleuren van daar dat ik die geverfd heb. daarvoor het ik de creme en de licht grijze Lettlopi gebruikt.
Als je wilt dat ik kleuren speciaal voor jou verf laat me dat even weten.

Lopi garen is afkomstig van het ijslandse schaap. Door haar totale afgelegen positie heeft ijsland een zeer unieke schapenbevolking die zich in 1100 jaar zonder enige inmenging van buitenaf heeft kunnen evolueren.

Dit levert zeer pure natuurlijke wol op met bijzondere eigenschappen. De buitenste vezels zijn lang, stevig, glanzend en waterdicht. De binnenste vezels zijn zacht, fijn en buitengewoon isolerend. Natuurlijk geheel passend bij het ijslandse klimaat is Lopi garen dus zeer warm, stevig en waterdicht. De zorg voor het milieu voert in het hele proces van het scheren van de vrijlopende schapen tot het wassen en kleuren en spinnen van de wol de boventoon. Het garen voelt in eerste instantie hard en stug aan maar eenmaal verwerkt in de werkelijk ongekend mooie ijslandse ontwerpen en daarna op de juiste wijze gewassen wordt het steeds zachter en soepeler.

Het garen wordt vaak gebruikt om typische IJslandse truien te breien. Het garen is gemaakt van 100% IJslandse wol.

U kunt dit garen het beste alleen met de hand wassen. 

De aanbevolen naalddikte is 4.00-5.00mm.
Een bol Lettlopi weegt 50 gram en heeft een looplengte van 100 meter. 

Sorteer op
© 2021 - 2024 Badcattoo Yarn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel